Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Winesecrets...

Με αφορμή τη Beaujolais Nouveau Day 2013 (Δες εδώ περισσότερα http://mariathasecret.blogspot.gr/p/blog-page.html) σκέφτηκα όλα αυτά τα όμορφα μέρη που ξαφνικά ξεφύτρωσαν στην Αθήνα και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για χαλαρή έξοδο ιδιαίτερα μετά τη δουλειά, συνήθεια εξαιρετικά διαδεδομένη στο εξωτερικό.  

Είναι αδιαμφισβήτητα η νέα τάση… Τα wine bars ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο επιβεβαιώνοντας συνεχώς την αγάπη του Έλληνα για το κρασί.



Θυμίζουν κάτι από από ιταλική ή γαλλική κουλτούρα, με ένα περιβάλλον που σε βοηθά να χαλαρώσεις, να συζητήσεις και να γευτείς κάθε φορά κάτι καινούργιο.

Σε ορισμένα wine bars μάλιστα μπορεί κανείς να πάρει μικρό ποτήρι δοκιμής, στη μισή τιμή του κανονικού, μέχρι να καταλήξει στο κρασί που του αρέσει. Το δε φαγητό έχει την μορφή μεζέδων και μπορεί να περιλαμβάνει είτε ελληνικές-μεσογειακές ποικιλίες (με την ποικιλία τυριών-αλλαντικών να κυριαρχεί), είτε tapas είτε finger food πολυεθνικής κουζίνας. 

Τέλος, στα περισσότερα wine bars πραγματοποιούνται κατά καιρούς εκδηλώσεις οινο-γευσιγνωσίας και παρουσιάσεις παραγωγών, ενώ κάποια κάνουν και λιανική πώληση των κρασιών που διαθέτουν.

  • Scala Vinoteca (Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, τηλ. 210 3610041) 


Το πρώτο wine bar της Αθήνας δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πρότυπο για όσα ακολούθησαν.

 Ο χώρος του είναι όμορφος, αρκετά μοντέρνος, η κάβα του περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ετικετών σε ποτήρι από Έλληνες και ξένους παραγωγούς. Το ιδιαίτερο design του μαγαζιού επίσης δε μπορεί να μείνει ασχολίαστο: η ξύλινη επένδυση στους τοίχους το ταβάνι και το πάτωμα μαζί με τη θεόρατη μαύρη κάβα με τα κρασιά σε παραπέμπουν σε υπόγειο ατμοσφαιρικό κελάρι.

  • Fabrica di Vino 


Στεγασμένο σε κτίριο του 1880, με χαλαρή, industrial ατμόσφαιρα και μία μεγάλη μπάρα που χωρά όλους τους καλούς, το σχετικά νέο Fabrica di Vino είναι ιδανικό στέκι για ένα ποτήρι κρασί μετά την δουλειά. Η συλλογή ελληνικών ετικετών ξεπερνά αυτήν των ξένων, ενώ κανείς μπορεί να δοκιμάσει το κρασί που θα καταλήξει να πίνει σε μισό ποτήρι. Στους μεζέδες θα βρείτε tapas αλλά και ντόπια τυριά και αλλαντικά, σε αρκετά χαμηλές τιμές.



Και φυσικά το αγαπημένο

  • Wine Point (Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Πλάκα/Ακρόπολη, τηλ. 210 9227050) 


Λίγα μόλις μέτρα από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το επίσης νέο Wine point είναι ιδανικό για «χαλαρές» βραδιές με την παρέα. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, καθώς και αξιόλογη ποικιλία σε μπύρες (και ελληνικές), ενώ στο μενού ξεχωρίζουν οι νόστιμες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Αν, μάλιστα, η ετικέτα που πίνετε σας άρεσε πολύ μπορείτε να την αγοράσετε. Τέλος, εδώ πραγματοποιούνται συχνά οινογευστικές συναντήσεις και παρουσιάσεις.


Και φυσικά το τραγούδι που ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το post (αν και έξω έρχεται η παγωνιά) είναι το:






Πηγές: www.cosmo.gr και www.in2life.gr

xoxo,
mariatha


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου