Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αυτά είναι τα 5 μέρη που κάνουν το διάβασμα εμπειρία...

Μετά από προτροπή της φίλης μου Μαρίας σας παρουσιάζω πέντε μέρη που σε κάνουν να θες να διαβάσεις...


  • Free Thinking Zone 




Το Free Thinking Zone δανείζεται τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων παρουσιάζοντας μόνιμες συλλογές βιβλίων καθώς και περιοδικές οι οποίες δημιουργούνται ανάλογα με το ‘καυτό’ θέμα της επικαιρότητας το οποίο φιλοξενείται κατά καιρούς στον χώρο. Εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής και ξένης διανόησης, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι καλούνται να υποστηρίζουν  ζωντανά διαφορετικές και ανατρεπτικές απόψεις, αναζητώντας την ανοχή και τη σύνθεση ως μονόδρομο προόδου για τη χώρα μας.

Δες περισσότερα στο στο http://freethinkingzone.gr/



  • Poems and Crimes


Τα πρώτα χρόνια της ζωής του υπήρξε ένα όμορφο σπίτι. Χτίστηκε το 1850, με φαρδείς τοίχους, αψιδωτές πόρτες, άνετους χώρους και μια καλά κρυμμένη αυλή. Αργότερα, η περιοχή μετατράπηκε στο εμπορικότερο σημείο της πρωτεύουσας. 
 Με τον αρχιτέκτονα Νίκο Χαραλαμπίδη, το κτίριο αποκάλυψε την ομορφιά του ξανά, αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί τις ανάγκες σαν σύγχρονη κατασκευή.


Ο χώρος του ισογείου είναι ζεστός και φωτεινός. Το πρωί μυρίζει καφέ και βιβλία. Το μεσημέρι η κουζίνα προσφέρει μακαρονάδες, σούπες, σαλάτες, πίτες και χοιρινό φούρνου. Μπορείς να περάσεις την ώρα σου διαβάζοντας κάποιο βιβλίο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι (κάτω από το τζάμια των τραπεζιών είναι απλωμένα τα χειροποίητα χαρτιά που φέρνει ο Δημήτρης Τσοκάκης από το Νεπάλ) ή παρατηρώντας την κίνηση στο βιβλιοπωλείο με τα εγκλήματα, που συστεγάζεται στη μία πλευρά του ισογείου.
 Αν όμως θέλεις να κινηθείς λίγο, παίρνεις τον καφέ σου ή το ποτό σου και ανεβαίνεις τη βαριά βιομηχανική σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο, στα Ποιήματα. Εκεί συνήθως υπάρχουν εκπλήξεις. Εκτός από το βιβλιοπωλείο της ποίησης, στο χώρο γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων ή αφιερωματικές βραδιές.

Δες περισσότερα στο www.poemsandcrimes.gr


  • Συλλαβή


Η Συλλαβή είναι ένα καφέ-βιβλιοπωλείο για φανατικούς βιβλιοφάγους στο Παγκράτι. Σε αυτό λιλιπούτειο μαγαζί μπορεί κάποιος να διαβάσει ήσυχα το βιβλίο του από το πρωί μέχρι το βράδυ σε μια ατμόσφαιρα που εμπνέει.

  •  Πολυχώρος Ροτα


Το καφέ του Πολυχώρου των εκδόσεων Άγκυρα αποτελεί ένα ήσυχο σημείο στο κέντρο της πόλης που κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε ν’ απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού, φρέσκους χυμούς. Βρίσκεται στην αυλή ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890!


  • Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο Ινστιτούτο Θερβάντες

Η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες διαθέτει ένα πλήρες και ενημερωμένο αρχείο που καλύπτει κάθε πλευρά της ισπανόφωνης κουλτούρας. Η πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη είναι ελεύθερη και δωρεάν. Για να δανειστείς όμως βιβλίο ή να χρησιμοποιήσεις το Internet απαιτείται η κατοχή της κάρτας – μέλους της Βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου